Besöksmål Lite Längre Bort

20171006 150534C

Gekås i Ullared 180 Km              www.gekas.se
Om Du är shoppingintresserad, prismedveten och vill göra en lite längre utflykt rekommen-derar vi Gekås. Gekås (Gekås i Ullared AB), är ett av Sveriges största varuhus både till ytan och omsättningsmässigt. Här hittar du allt möjligt mycket billigt. Gekås Ullared är ett turistmål som erbjuder ett brett utbud av matchande produkter till rätt priser. Gekås i Ullared är Sveriges största utflyktsmål och ett härligt shoppingparadis för alla som gillar att handla fyndsmart! Här hittar du allt till hemmet som får plats i en bil och varje år kommer över fyra och en halv miljoner människor hit för att uppleva & skapa shoppinghistoria. Om Du ska åka till Ullared, se till att ha ett par bekväma skor på fötterna och ta god tid på dig. Att andra också varit där och fyndat känner Du igen om de bilar Du möter på vägen, är fyllda av stora gula plastkassar. 

EriksBergInfoCEriksBergSkyltCEriksBergEntre1CEriksBergEntre2C

Eriksberg Vilt & naturpark , 67 km     www.eriksberg.nu
Eriksberg är ett naturreservat vid kusten nära Åryd i Karlshamns kommun i Blekinge. Eriksberg består av runt 900 inhägnade hektar. 1938 köptes Eriksberg av zoologen, författaren och naturfotografen Bengt Berg. Han ägnade sig åt forskning på kronhjort. Han införde även kanadagåsen till Sverige. Eriksberg drivs nu som en safaripark där det även finns konferenslokaler och utställningar. Djur på Eriksberg är bland annat vildsvin, kronhjort, dovhjort, visent och mufflon. Besök sker i egen bil och man kör på den väg som går genom området. På några platser får man gå ur bilen, vid utsiktsplatsen Utsikten med utsikt mot Dragsö, vid gården, där det finns servering och utställningar.

GronasenSkyltCGronasenAlg1C

Älgpark Grönåsen Kosta 80 km       www.moosepark.net
I Grönåsens Älgpark kommer Du så nära älgarna som 50 cm och kan därför studera dessa kraftfulla djur i detalj. Älgparken ligger i den svenska skogen. Du kan lugnt ta en tur (ca 30 min). Från och med maj / juni och små söta älgkalvar möjligen kan fotograferas. I den 220 m² stora och välfyllda butiken kan Du se och köpa det mesta med älgar t ex troféer, älgskinns-produkter, plysch leksaker, t-shirt med älgmotiv, souvenirer, klistermärken, rökt produkter av älgkött och mycket mer. I butiken finns över 2000 objekt med anknytning till älgar!

Älgsafari , Markaryd 85 km         www.smalandet.se
"Smålandet Älgsafari Drive". Här kör du in med din egen bil eller åker tåg i ett stort älghägn och en bisondal. Längs en 3 km lång slingrande skogsväg får du uppleva skogens konung och de amerikanska bestarna på mycket nära håll! Älgparken är unik och är den enda i Sverige som är byggd så att man ska kunna uppleva älgen nära i sin naturliga miljö med sin egen bil.Smålandets Gård har anor från 1700-talet, med en naturskön omgivning. Här kan Du smaka älgkorv, njuta en caffe latte eller något annat från caféet medan barnen leker med gårdens getter.

Linnés Råshult , Möckelsnäs 45 km     www.linnesrashult.se
Carl von Linné föddes den 23 maj 1707 i den lilla byn Råshult i Stenbrohults socken. Han var äldst i en syskonskara på 5 barn. Han lade grunden för den moderna nomenklaturen inom biologin och den moderna systematiken, som grupperar växter och djur. Linné var sin tids främste botaniker. Växten linnea namngavs efter honom. Här har man under 10 - 15 års tid arbetat med att återskapa 1700-talets odlingslandskap så att det ska se ut som när Linné tillbringade sin barndom här. Att besöka 1700-talslandskapet i Råshult är att ta ett steg in i historieboken.