Mat och Dryck
borjesCborges rakmackaCborjes prislistaC                                                                                          

Varuhuset Börjes i Tingsryd, 30  km       www.borjes-tingsryd.se
I Tingsryd finns det sedan länge etablerade fristående varuhuset Börjes. I det välsorterade varuhuset finner du livsmedel och övriga dagligvaror som följer en prisfilosofi som går ut på att hålla ständigt låga priser på hela sortimentet. Börjes i Tingsryd är ett anrikt, familjeägt varuhus, som redan 1944 startade försäljningen av textilvaror i en lokal på 20 m2. Företaget har successivt växt och disponerar idag 5000 m2.  Den särskilda hästaffären som rymmer det mesta en hund och hästägare kan önska sig, har blivit en succé och produkterna är av välkända varumärken. Produkterna säljs även på postorder.
På andra våningen i varuhuset finns ett enkelt men speciellt café. Att fika på Börjes Tingsryd är både mycket gott och extremt prisvärt. (T.ex. En kopp kaffe 1,50 kr, ostfralla 8,00 kr, Wienerbröd 10,00 kr, räksmörgås 33,50 kr etc) Under tiden Du fikar har Du även möjlighet att beskåda den genuina ortsbefolkningen.

smorhogaCsmorhogaLogoC

Smörhöga gårdsmagasin, 23 km        www.smorhoga.se
I den lilla byn Smörhöga utanför Grimslöv har man nyligen renoverat ett gammalt fodermagasin som inretts både smakfullt och vackert. Här finns en gårdsbutik där man kan köpa alltifrån lokalproducerade produkter som följer säsongens skiftningar till choklad, presenter och inredningsartiklar. I det mysiga lantcafét finns något som passar alla smaker. Här finns både enklare fika och några lunchalternativ. Om Du ska fika kan de goda knäckrutorna varmt rekommenderas. Till verksamheten hör också ett museum med mängder av jordbruksföremål och lantbruksmaskiner från svunna sekler. 

asnen rokCasnenrok skyltC

Åsenenrökeriet, 23 km      user.tninet.se/~qmm937u/
Ett litet trevligt kvalitetsrökeri med tillhörande gårdsbutik belägen ca 3 km norr om Urshult på vägen mor Sirkön. Här kan man också få se på hur man röker fisken i de stora rökarna. Varje dag under sommaren är dessa igång. Detta är ett gammalt gediget hantverk där varje process i hanteringen sker manuellt. Huvudsortimetet i gårdsbutiken utgörs av rökt fisk i form av lax, ål, sik, röding, gös, gädda, sill och många fler fisksorter. På rökeriet sker även rökning av vilt i form av älg, vildsvin, ren och björn. På rökeriet vidareförädlas produkterna genom varmrökning, kallrökning, basturökning, gravning, inläggningar, kokta och ugnsbakade produkter m.m.Du kan både köpa med dig produkter hem eller sitta ner och äta en god macka eller fisktallrik under hängbjörkarna. Det är också möjligt att bara njuta av en god kopp kaffe och den rofyllda stämningen som finns på gården. För barnen finns ett antal olika djur såsom påfåglar, ankor, höns katter, minigris och ponny att titta på, eller kanske mata en liten kanin.